En sen sommerkveld kan det smake godt med noe forfriskende i glasset og akevitt kan nytes hele året.
Akevitt er Norges og Skandinavias nasjonalbrennevin og de edle dråper er ikke lengere bare forbeholdt jula. Akevitt finnes nå i de fleste norske barer og interessen for lokale ingredienser og det tradisjonelle brennevinet øker. Både hos folket, Vinmonopolet og hos en ny generasjon bartendere.
Mengden og typen urter i akevitten bidrar med ulik smak, og man ser nå at produsentene har større fokus på norske råvarer. I skrivende stund finnes det over 387 ulike norske akevitter på polet, hvorav 21 av de er sommerakevitt.
Hvorfor ikke bli bedre kjent med den norske akevitten og nasjonalbrennevinet som lages av den norske poteten?
Her får du en oppskrift på en drink som er god og enkel å lage, der den norske akevitten er en selvsagt ingrediens.
Selvgjort er velgjort!
Aquavit & Tonic
Ingredienser:
4 cl Sommerakevitt
10 cl Fever-Tree Premium Indian Tonic Water
Isbiter
Sitron eller agurkskiver etter ønske
Fremgangsmåte:
- Ha isbiter i et høyt glass (Highball).
- Hell sommerakevitten over isbitene og topp glasset med tonic.
- Pynt med agurk eller sitron.
Lykke til og god Sommer!
Akevitt er et av fagfeltene til Ølakademiet ved siden av øl, sider, whisky og sake. Vårt team har bred erfaring og formidler kunnskap om fagområdet.
Har du lyst til å lære mer om akevitt? Bli med på øl og akevittsmaking!