Artikler om sider, akevitt, whisky og sake

Ølakademiet driver også med drikker som er beslektet med øl. Enten som naturlig tilbehør eller gjennom lignende produktsjonsmetode. Lær mer med Ølakademiet.

Sider

Drikketips til 17. mai – Musserende norsk drikke 8 mai 2025 - 17. mai skal sprudlende bobler nytes og norsk drikke er et utmerket alternativ. Her er tre musserende produkter som bør nytes 17. mai.

Mer om sider

Norsk sider til julemat og nyttårsfeiringen 22 desember 2024 - I julen velger vi norske kvalitetsråvarer. Norsk sider til julemat bør være et førstevalg. Hvilken sider skal du drikke til julematen i 2024?
Vis alle artikler om sider

Akevitt

Juleakevitt 2025 – Akevitt til julemat 20 november 2025 - Akevitt og julemat hører sammen. Hvilken juleakevitt passer best til ribbe, pinnekjøtt, lutefisk og rakfisk i år? Vi gir deg tipsene!

Mer om akevitt

Topp 6 – Beste akevitt til ribbe 2025 18 november 2025 - Når julekvelden kommer står akevitt til ribbe på menyen. Her er de seks beste juleakevittene til ribbe i 2025.
Vis alle artikler om akevitt

Sake

10 anbefalte saker – beste sake hos polet 30 september 2019 - 1. oktober er den internasjonale sake-dagen. Anledningen for «world sake day» er at man tradisjonelt sett startet å produsere sake med årets avling denne dagen.

Mer om sake

Hvordan skal man servere sake riktig? 26 april 2019 - Skal sake serveres varm eller kald, og i hvilke glass? Finnes det noen regler? Få noen enkle kjøreregler av Ølakademiets egne, autoriserte sakesommelier.

Whisky