Slik brygger du ditt eget øl – artikler

Flere artikler fra arkivet
Ølbrygging – oppskrift | Alkoholsvak ale 9 september 2018 - Øyvinds bleike svekling er en lett og alkoholsvak ale med kompleks humleprofil. Et godt og litt mer komplekst alternativ til lettøl på sene sommerkvelder.
Hva er malt? Lær om råvarene i øl 6 august 2018 - Malt regnes for å være hovedingrediensen i øl. Den tilfører farge, smak og fylde i ølet - og består av spirede korn som er tørket ved bestemte temperaturer.
Slik får du i gang gjæringen av ølet 6 august 2018 - Den første tiden etter at brygget er satt til gjæring er nervepirrende. Starter gjæringen som den skal eller må du ta noen grep for å hjelpe ølet i gang?
Hva er humle? Lær om ølets ingredienser 6 august 2018 - Da humle (Humulus Lupulus) kun vokser vilt i Europa og Nord-Amerika, må den stort sett dyrkes til bruk i øl, og Tyskland og USA er blant de som produserer mest.
Hvilken form har humlen som brukes i øl? 6 august 2018 - Når humlen er høstet må den klargjøres for bruk i ølbrygging. Den må konserveres slik at den holder på egenskapen og er enkel i bruk - vi ser nærmere på humle.
Ingredienser i øl – malt (maltet korn) 24 juli 2018 - Øl består som kjent ut av fire ingredienser; vann, humle, gjær og malt. Malt av bygg er mest vanlig i øl. Vi kikker litt nærmere på malt i denne artikkelen.
Hvor mye gjær bør brukes i hjemmelaget øl? 23 juli 2018 - Vi får jevnlig spørsmål om mengden gjær man skal bruke i hjemmebrygget øl. Da ofte fra tidligere kursdeltakere som akkurat har åpnet sitt første bryggekit.