Publisert Legg igjen en kommentar

Gode drikketips – øl og akevitt til påske

Drikketips. Oel og akevitt til påskefeiringen 2024.
Drikketips. Oel og akevitt til påskefeiringen 2024.
Gode drikketips til påsken 2024 Foto Trond A Lierhagen

Påsken er her og vi gir deg gode drikketips på øl og akevitt, som man kan nyte i solveggen etter en lang skitur.

Vi gir deg drikketips, med øl og akevitt som gode valg. Vi har satt sammen noen alternativer som egner seg både som tørsteslukker eller til kos etter en skitur. Ølene er lys og friske, mens akevittene er tilpasset ryggsekken og de festlige lag! Produktene finnes på Polet, mens Salikatt Fjellpils og Nøgne Ø Blonde kjøpes hos Gulating eller i butikkene.

Drikketips øl til påskefeiringen – friskt, lyst og godt

Drikketips til paaske.
Gode lyse og friske øl til påskefeiringen Foto Trond A Lierhagen

Påskeølene er ofte fruktige, friske og leskende. Disse ølene er også lyse eller gylne og smaker godt etter en lang skitur. Vi har her tatt frem et knippe helårsøl som er påskevennlige og som passer påskefeiringen godt.

Alkoholfritt skal også være et alternativ i påsken. Hvorfor ikke prøve en Radler? Drikken er en blanding mellom alkoholfritt øl eller øl med lav alkoholstyrke og sitronbrus. Klokk & Co FRIPA Radler er en sitruspreget og forfriskende alkoholfri Radler/IPA hybrid. Den har en fin og frisk smak av mandarin og sitron, med et lett humlepreg og sitrusfrisk ettersmak. Et annet godt alkoholfritt alternativ er To Øl Implosion, en sitruspreget og frisk alkoholfri IPA. Den er fruktig med god fylde og har behagelige smaker av sitrus, urter og tropefrukt. Begge er friske, leskende og fruktige alkoholfrie alternativer som er drikkevennlige, men som også vil kunne passe til salte påskesnacks eller pølser.

I solveggen er det godt med de lyse og friske ølene, og da er Salikatt Fjellpils et godt alternativ. En frisk, smaksrik og matvennlig pilsener. Den er rund og lett bittersyrlig med smaker av kjeks, melon og honning. Nøgne Ø Blonde er også en påskevennlig øl, en blonde ale som er rund, fruktig og med god fylde. Den smaker av sitrus, korianderfrø, urter, honning og kjeks og er en forholdsvis enkel, balansert og lettdrikkelig blonde. Begge disse er utmerkede kompanjonger i solveggen, særlig med litt salte snacks, spekemat eller pølser!

Hveteøl og surøl passer også godt til påskestemningen, og Haandbryggeriet Storweiss er en hveteøl i tysk stil som er fruktig og kremet, med smaker av kjeks, hvetemalt, banan, pære, og et lett urte-og-krydderpreg. Prøv den til påskens lettere matretter, påskefrokost, til kvikk lunsj eller som tørsteslukker i seg selv. På surølfronten er Oslo Brewing Sunshine Sour en sval og frisk frukttilsatt surøl. Den har middels syrlighet og smaker av mandarin, aprikos og sitron med hint av urter og kjeks. Et deilig valg for den som liker middels sure surøl, med tydelige smaker av gode, naturlige ingredienser.

Det er mange som er glade i sterkere og smaksrike IPAer, og da er Klokk & Co Chill er en sterk, tydelig humlepreget og fruktig IPA med god fylde og smaker av sitrus og tropefrukt. Et utmerket valg for den som vil ta litt bedre tid og nyte en sterkere øl, og det skader selvfølgelig ikke med noe god fet og salt spekemat til, gjerne med en spicy touch.

 Sikre deg årets påskeøl – de beste norske påskeølene 2024

Akevitt til påske – En pinne for landet

Drikketips til paaske.
Akevitt hører også til påskefeiringen Foto Trond A Lierhagen

Akevitt er ikke bare forbeholdt julen. Til påske er det i år flere alternativer som smaksmessig er gode og som er enkle og ta med seg i sekken. På Polet finnes det i dag nær 400 norske akevitter og mange av de passer påskefeiringen godt.

Ryggsekk Akevitt fra Oslo Håndverksdestilleri er en god akevitt med gode kryddertoner og lang og rund ettersmak. Akevitten smaker godt, passer som snaps og kommer i 35 cl plastflaske, med andre ord; den er enkel å ha med seg i sekken og på påskefjellet.

Løiten Tur Aquavit er en av bestselgerne på Vinmonopolet og den gjorde det stort i Ølakademiet sin test av bestselgende akevitter 2023. I smaken er det karve, anis, appelsin, knekk og treverk. Akevitten har fyldig og rund munnfølelse, med god ettersmak og søtlig profil. En moderne akevitt med godt krydderpreg og som er perfekt å ha med seg på fjellet.

Nykommeren Løiten Epleslang passer også påsken godt. Løiten Epleslang er en akevittlikør med sødmefull og fruktig smak av krydder, urter, eple og vanilje. Her møtes fatmodnet akevitt med den friske smaken av norske epler. Her får du en frisk epleshot og den perfekte feststarteren når venner samles, enten det er på et morsomt vorspiel, på fjellet, i byen, eller på afterski. En partystarter og en ekte norsk pinne for landet!

Se også: Test av norsk akevitt – bestselgere Polet

Skål og god påske!

Grafikk med tekst: Påskesalg - 15% rabatt på alle gavekort.
Se vårt store påskesalg med 15 % rabatt på gavekort for alle kurs og smakinger!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *