Publisert

Multekrem med hveteøl – valg av øl

Multekrem i skål
Multekrem i skål
Hva drikker du til multekrem Foto Malene Kolstø

Multer er en eksklusiv råvare og et av de mest populære valgene til dessert juleaften. De fleste velger multer sammen med pisket krem og krumkake. Øl er et godt følge.

I dag fremstår multebær eksklusivt for mange, og den er ofte å finne på bordet julaften som multekrem. Multekrem kan man med stort hell servere sammen med godt øl, og man kan også benytte øl som ingrediens og smaksforsterker i denne nydelige desserten.

Les mer om multer

Oppskrift – multekrem med øl

Dette trenger du (4-6 porsjoner):

  • 400 gr multebær
  • 2 dl hveteøl
  • 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 ts kanel
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • Mandler eller hasselnøtter

Slik gjør du

Anbefalt tilbehør:
Krumkaker følger naturlig til desserten.

Slik velger du øl til multekrem

Velg et øl til multekrem som har god maltsødme. Ølet kan også være fyldig og noe vinøst. Trappistøl, bokkøl eller det norske juleølet er alle gode valg. En søt butikkporter blir heller aldri feil. Unngå de bitre øltypene.

Husk å server ølet på riktig temperatur. En temperatur på 10–12 grader gir ølet mye mer smak og passer desserten fint.

Er du glad i sider, velger du is-sider eller en klassisk norsk sider med god sødme.

Våre anbefalte juleøl til multekrem i 2025

Når vi gjennomfører juleøltesten ber vi juryen matche mat til ølet de tester. Her er ekspertenes anbefalinger på juleøl til multekrem i 2025. Produktene er presentert i tilfeldig rekkefølge.

  • Haandbryggeriet – Akevittfatlagret Nissemor – Old Ale – 7% – 86 poeng
  • Cervisiam – Missile Toe 2025 – Berliner Weisse – 6% – 85 poeng
  • Ægir – Blot Fruktmjød – Mjød-Melomel – 15% – 85 poeng
Julegaveguide med mat og drikketips
Se vår store julegaveguide og julegavetips

author avatar
Ølakademiet