Julekalender, 24 luker med godt øl – noen tips

0
(0)
Få gode tips til ølkalenderen! Illustrasjon: Frode Henriksen

I adventstiden koser vi oss, og adventskalender er et must. Skal du lage kalenderen for voksne i år og lurer på hvilke juleøl du bør ha bak lukene?

Adventstiden markerer ventetiden fram til jul og i denne tiden er det lov å kose seg litt ekstra. 24 øl i ei kasse, 24 dager igjen til jul. Juleøl-kalenderen har for mange blitt en viktig tradisjon.

Årets juleøl er å finne i butikk og på Vinmonopolet, og Ølakademiet har i år testet 189 norske juleøl og 31 internasjonale juleøl. Om du skal lage julekalenderen til deg selv, eller gi den i gave til en du er kjær er vårt tips å bruke testene når det skal velges juleøl til adventskalenderen.

Tradisjonen til julekalenderen kommer fra Tyskland, først omtalt i en barnebok i 1851, hvor lille Elisabeth ser moren henge opp et bilde på tapetet hver dag. – Barna vet, at når alle 24 bildene henger på veggen, så er jula der, står det i boka.

I 1908 kom den første trykte julekalenderen og i 1930 årene fantes det masseproduserte kalendere i salg i Norge. Etter hvert ble det TV – Hvem husker vel ikke Skomaker Andersens legendariske variant med 24 nellikspiker i en appelsin?

I dag er pakkekalenderen i fokus og de siste årene har vi voksne også fått øynene opp for julekalenderen, der godt øl er å finne bak lukene.

Med grunnlag i den store norske juleøltesten 2020, gir vi deg en oversikt over 24 norske øl du kan bruke i årets julekalender! Ølene er sortert etter poeng fra høyest til lavest, deretter alfabetisk.

Uansett hvordan du velger å sette sammen kalenderen i år eller om du vil ha et godt juleøl på bordet, anbefaler vi deg å bruke testen. Finn din stil og favoritt. I testen finner du også gode smaksbeskrivelser og mattips. Husk at ølene blir raskt utsolgt, så her er det bare å løpe og kjøpe!

Ønsker du å gjøre det enkelt i år? Har både Gulating og Lokalbrygg ferdige julekalendere – med juleøl i butikkstyrke.

Lykke til med forberedelsene til en god adventstid!

Noen tips til julekalenderen:


Les også: Vet du dette om juleøl? | Fakta og myter

Hvor godt likte du dette?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen rangeringer ennå, bli den første!

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

... hva kunne vi gjort annerledes?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *