Publisert Legg igjen en kommentar

Juleøltest 2020 – Juleølet er lansert

Se julegaveguide og tips til gaver som kan deles!
Topp 6 opplevelser, gaven til han eller henne, eller til den som er glad i god mat og smak

Juleølet 2020 er lansert Foto Frode Henriksen

I år som alle tidligere år, skal vi nyte godt juleøl. Det er mye å velge mellom, skal vi tro fagjuryene som i år har testet 220 nasjonale og internasjonale juleøl.

I år er det 235 ulike juleøl i salg på Vinmonopolet, hvorav 175 av disse er norske. De øvrige 60 ølene er importerte juleøl fra store ølland som bla. Belgia, England og Danmark. I tillegg finnes det i salg over 70 ulike juleøl i butikkstyrke, der noen av disse er alkoholfrie.

Se hele listen over årets juleøl på Vinmonopolet hjemmeside.

Bryggerne i Norge har en stolt og lang tradisjon i å lage juleøl og Ølakademiet tar hvert år på seg den store oppgaven, å teste juleølet som bryggerne har laget.

Også i år har Ølakademiet testet juleølet for landets største avis VG. Juryen har brukt sansene og smakt seg gjennom 189 norske juleøl, hvorav 10 ulike juleøl får karakteren seks på terningen. 40 av ølene kvalifiserte for fem på terningen. Med andre ord, masse godt å glede seg til.

Digitalt julebord? Lær mer om juleølet med vår digitale smakinger!

Hvilke juleøl har de norske bryggerne laget i år?

Om juleølet sies det: Juleøl skal helst være sterkt, maltrikt og lagret! De mørke og sterke gjør det godt og årets største kategori er porter og stout, der du finner flere av årets 6’ere.

Fatlagring er fortsatt populært blant håndverksbryggeriene og norske ingredienser er mye brukt, da spesielt kveik.

De store bryggeriene gjør det godt i kategorien mørk lager. Men også i polstyrke finner man glimrende juleøl laget av de klassiske bryggeriene.

Det finnes et juleøl for alle, med stort spenn både i stil, smak og styrke. «Selv om årets juleøl skal være sterkt, blir det også en god jul for sjåførene i år!”

Hvilke ølstiler finnes som juleøl? Representerte ølstiler – juleøltest 2020

LES OGSÅ: Slik gikk det i fjor: Juleøltest 2019

Internasjonalt juleøl 2020

Ølakademiet har også testet de utenlandske juleølene. 31 ulike juleøl ble vurdert av Ølakademiets fagjury og 11 ulike juleøl fikk karakteren fem, mens et øl gikk helt til topps.

Også i år er det maltdrevne øl, med høy alkoholstyrke som er i fokus på de internasjonale juleølene. I denne testen er det også satt opp matforslag til de ulike ølene.

Se testen her: Juleøltest – De beste import-juleølene 2020

Slik gjennomføres juleøltesten: Les mer om kriterier og hva som skal til for at juleølet skal nå helt til topps.

Når kommer den norske juleøltesten?

Til glede for alle lesere publiserer Ølakademiet juleøltesten lørdag 21. november i fullversjon på våre nettsider. Her er det ingen betalingsmur og det er helt gratis å lese testen. Vi gir deg også våre matanbefalinger til årets juleøl.  

Hva kan du om juleøl? Sjekk våre historiske fakta og fun facts!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *