Publisert

Slik lager du pinnekjøtt dampet i øl

Pinnekjøtt i kjele
Pinnekjøtt i øl smaker godt Foto Malene Kolstø

Foretrekker du røkt eller urøkt pinnekjøtt? Uansett hva du velger er vårt tips å dampe pinnekjøttet i øl, en spennende vri på denne tradisjonsrike julematen fra Vestlandet.

Pinnekjøtt har røtter i det gamle norske bondesamfunnet, der salting og tørking var effektiv konservering. I dag velger 34 % av befolkningen pinnekjøtt på julaften i følge Matprat.no.

Når pinnekjøttet dampes i øl, gir det kjøttet en søt hinne som harmonerer veldig godt med det salte og fete.

Oppskrift – pinnekjøtt i øl

Dette trenger du (4 porsjoner)

  • 3 kg pinnekjøtt
  • 3 dl vann
  • 3 dl søtt juleøl

Slik damper du kjøttet i øl:

Tradisjonelt tilbehør:

  • Vossakorv
  • Kålrabistappe
  • Poteter

Øl til pinnekjøtt

Uansett om du velger røkt eller urøkt pinnekjøtt, må ølet du velger være sterkt slik at munnen renses for fett. Noen synes også at IPA er spesielt godt til røkt pinnekjøtt, mens andre foretrekker et sterkt, sødmefylt juleøl. Surøl som kontrast kan også fungere fint.

Få alle tipsene om øl til pinnekjøttet her: Slik velger du riktig øl til pinnekjøtt


Hva skal du gi i julegave I år står opplevelser i fokus
Hva skal du gi i julegave I år står opplevelser i fokus

Her er får du Topp 3 listen over de mest populære julegavene!

author avatar
Ølakademiet