Publisert

Kalkun i juleøl – oppskrift saftig kalkun

Øl til kalkun med tilbehør på tallerken
Øl til kalkun med tilbehør på tallerken
For en spennende vri på kalkun kan du godt ha ei flaske juleøl i langpanna Foto Malene Kolstø

Slik får du en saftig kalkun. Steker du den med øl i langpanna, tilfører du ikke bare fuktighet, men også en god smak. Få også tips om valg av øl til kalkunen.

Husk at du trenger god til på å tine kalkunen. Dette bør du gjøre i et kjøleskap, og beregn 2-3 døgn til å tine en kalkun på ca. 5 kilo.

Kalkun i juleøl – oppskrift

Dette trenger du (10 porsjoner):

  • 1 stk kalkun, ca. 5 kg (beregn ca. 500 g pr. porsjon)
  • 100 g smør til pensling
  • 1 1⁄2 ts salt
  • 1 1⁄2 ts pepper
  • 3 dl sødmefylt juleøl

Slik gjør du:

Tilbehør til kalkun

Rosenkål, waldorfsalat og mandelpoteter.
Noen velger klassisk brunsaus, fløtesaus eller appelsinsaus til retten.

Hvilket øl passer til kalkun?

Kalkun er mager mat og moderat i smaken, så ølet du velger til bør ikke være for sterkt og kraftig. Øl fra butikk vil ofte være en god match til det magre kjøttet. Velg øl som passer tilbehøret, f.eks. en sødmefull juleøl når tilbehøret har sødme.

En fruktig belgisk blonde eller frisk saison, med god aroma og sødme kan også være et utmerket følge

Dette ølet velger du til kalkun i år: Øl til kalkun – god drikke til julematen

Julegaveguide med mat og drikketips
Se vår store julegaveguide og julegavetips
author avatar
Ølakademiet