Oppskrifter – slik bruker du øl i mat

Flere oppskrifter fra arkivet – side 3

Slik lager du pinnekjøtt dampet i øl 15 november 2023 - Å dampe pinnekjøtt i øl gir en ny og spennende vri på den tradisjonsrike julematen. Det blir velsmakende og godt!
Hjemmelaget lammerull i øl 1 november 2022 - Julepålegg er en av de levende mattradisjonene vi har her til lands, og hvert år skal det lages lammerull i mange hjem. Vi gir deg oppskrifter på hjemmelaget lamerull i øl. 
Frisk og spenstig jordbærsuppe med øl 14 juli 2020 - Jordbærsuppe kan være et sprekt innslag på svale sommerkvelder. Med øl som en av ingrediensene lover vi en annerledes og frisk smaksopplevelse for de voksne.
Grillmarinade som gir et mørere resultat 28 mai 2019 - Frukt hjelper til å bryte ned seige deler av kjøtt, og gir i tillegg en sommerlig smak. Slik lykkes du bedre med grillmaten - bruk en mariande med øl i!
Sommerlett lakserullade og hovmestersaus 20 mai 2019 - Få ting slår en lakserullade som smårett i sommervarmen! Den er lett å lage, smaker fortreffelig og imponerer gjestene med sine perfekt balanserte smaker.
Sitron- og jordbærsorbet for voksne 29 april 2019 - Her serverer vi deg Ronjas selvkomponerte oppskrift på deilig sitron- og jordbærsorbet. En frisk sorbet for de mange anledninger - vi finner aledninger i fleng.
Oppskrift – saftig sjokoladekake med øl 9 april 2019 - Dette er oppskriften mange besøkende har bedd på sine knær etter. En saftig, mørk sjokoladekake med øl i, servert på mange av våre øl og matkurs. Bak den i dag!
Oppskrift på viltgryte med øl og konjakk 11 januar 2019 - En deilig og mettende viltgryte med øl og cognac. Oppskrift på en perfekt gryte som passer utmerket å servere gjestene i høstsesongen – men også nå i påsken! Publisert: 11.01.19 Foto: Frode Henriksen Type rett: Hovedrett Vanskelighetsgrad: Enkel Hos Ølakademiet byr vi deg herved på oppskriften på vår deilige høstgryte som Ronja har laget. Den […]
Hjemmelaget gravlaks med øl og akevitt 23 november 2018 - Gravet laks med sennepssaus hører med til din julelunsj. Lag et koldtbord som bugner av pålegg og norske tradisjoner, og topp din buffet med denne gravlaksen.
Sider-marinert laks 30 august 2018 - De sterke syrene i sitrusen vil bearbeide fisken slik at den vil fremstå som varmebehandlet. Vi bytter så klart ut deler av sitrusen med cider i vår versjon.