A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Oksidering
Kjemisk reaksjon som foregår mellom oksygen og ulike komponenter i øl, og kan føre til avsmak av vått papir eller papp.
Omdanning
Graden av omdannet malt i mesken.
Original Gravity (OG)
Måling av styrken til vørteren uttrykt ved vekten av vørteren i forhold til vekten av rent vann som har OG på 1000. En OG på 1040 (typisk engelsk bitter) er dermed ca. 4 % tettere en rent vann. Differansen mellom FG og OG utgjør sukkermengden som er omdannet i ølet.
Oud bruin
Eikelagret øl opprinnelig fra Flandern i Belgia. Noen øl er lagret i ståltanker med treflis i det gjærede ølet for å imitere eikelagringseffekten med varierende suksess.
Oude gueuze/geuze
En autentisk gueuze er et flasket øl, produsert ved å blande ung lambic med gammel for så å reaktivere den ved å tilsette en dråpe flytende sukker. Gir en champagne-liknende sprudlende friskhet.
Oude kriek
Tradisjonelt sett ble kriek laget ved å bløtlegge kirsebær i eikefat med lambicøl i omtrent seks måneder. Man kan fortsatt finne dette ølet på fat i noen kaféer i Payottenland, men er for det meste flasket.
Overgjæring
Gjæring på temperatur rundt 20 grader, hvor gjæren flyter opp under gjæringsprosessen, men synker ned til bunnen når jobben er gjort.
Fabelaktig informasjon. Kan nesten ikke tro at den er gratis.