Publisert 1 kommentar

Ordbok om øl – for ølbryggere og nerder

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

IBU (International Bitterness Units)

En akseptert metode for uttrykking av humlebitterhet i øl; ppm av oppløst iso-alfasyrer tilstede i øl. Høyere nummer betyr kraftigere bitterhet. Mange eksperter mener at all IBU over 100 ikke er mulig å skille for et menneske.

Idustribryggeri

Storskalaprodusenter. Produserer gjerne et mindre utvalg ølsorter i et større volum.

Irish moss

Et klaringsmiddel som skiller ut proteiner i vørteren både under og etter kokingen.

IPA

India pale ale, en bitrere og sterkere versjon av en ordinær pale ale. Skal ha vært ideell for transportering med sjøveien fra de britiske øyene og til India på 1800-tallet. Underkategori er dobbel-IPA som er sterkere og mer bitter.

Isinglass

En form for klaringsmiddel som blir hentet ut fra svømmeblæren hos fisk.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

1 kommentar på “Ordbok om øl – for ølbryggere og nerder

  1. Fabelaktig informasjon. Kan nesten ikke tro at den er gratis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *