
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Dekoksjon
En mesketeknikk som involverer fjerning av en porsjon av mesken, koke den, og ha den tilbake i mesken for å øke temperaturen. Dette gjentas opptil tre ganger.
Desinfisering
En prosess for å drepe uønskede bakterier under bryggeprosessen.
Dextrin
En familie av langkjede sukker som normalt ikke blir gjæret, og som gir mer fylde i ølet.
Diacetyl
En kraftig smakskjemikalie med aroma av smør og/eller karamell. Regnes ofte som en usmak som følge av feil under gæringen.
Diastase
Et enzym tilstede i malt som konverterer stivelse til sukker.
DME
Maltekstrakt som er tørket til pulver.
DMS (Dimetylsulfid)
Aromastoff fra lyse maltsorter. Minner i aroma om hermetisk mais eller kokt kål.
Dobbeltbokk
Ekstra sterkt bokkøl, hvor navnet ofte tradisjonelt sett slutter på -ator.
Dortmunder
Lyst lagerøl fra Dortmund i Tyskland (5-6% alk.). Er som regel tørrere, svakt sterkere og mindre bitter enn tysk pils og helles. Var en gang populær blant industriarbeidere i Dortmund, men er i dag vanskelig å finne og definere.
Draft, Draught
Øl fra fat i motsetning til flaskeøl. Generelt upasteurisert.
Dubbel
Opprinnelig et øl som er gjæret to ganger, angitt med XX fra gammelt av opp til 1800-tallet. Vanligvis mørkere enn klosterøl, og på den søte siden. 6-7 % abv.
Dunkel
Tysk ord for mørk som i mørkt øl. Vanligvis refererer man til en mørk ølstil fra München. Betegnes både for mørkt lagerøl og hveteøl.
Fabelaktig informasjon. Kan nesten ikke tro at den er gratis.