
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Candy sukker
Brukt av bryggere for å øke alkoholstyrken uten å tilsette ekstra kornvarianter. I praksis vil sterke øl absorbere noe av det uten å skade ølets karakter. Ved overbruk skaper man et lettvekterøl i en tungvekterkropp.
Cara-Pils
Merkenavn for et spesialprosessert malt, brukt for å gi mer fylde til lyse øl. Likt crystal malt, men er ikke røstet.
Cask
Britisk begrep på tønneformede fat til servering av øl hvor det ikke er tilsatt gass for å pumpe ølet opp.
Cask conditioned ale
Øl som er varmgjæret, upasteurisert og ettergjæret på fat. Ølet blir tappet fra fatene kun direkte eller ved hjelp av håndpumpe.
Chill haze
Tåkete rest av protein som felles ut når øl bli avkjølt.
Crystal malt
Et spesielt prosessert malt som benyttes for å gi mer fylde og karamellfarge, og smak til ravfargede og mørke øl.
Fabelaktig informasjon. Kan nesten ikke tro at den er gratis.