Ordbok om øl – for ølbryggere og nerder

4
(2)

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Candy sukker

Brukt av bryggere for å øke alkoholstyrken uten å tilsette ekstra kornvarianter. I praksis vil sterke øl absorbere noe av det uten å skade ølets karakter. Ved overbruk skaper man et lettvekterøl i en tungvekterkropp.

Cara-Pils

Merkenavn for et spesialprosessert malt, brukt for å gi mer fylde til lyse øl. Likt crystal malt, men er ikke røstet.

Cask

Britisk begrep på tønneformede fat til servering av øl hvor det ikke er tilsatt gass for å pumpe ølet opp.

Cask conditioned ale

Øl som er varmgjæret, upasteurisert og ettergjæret på fat. Ølet blir tappet fra fatene kun direkte eller ved hjelp av håndpumpe.

Chill haze

Tåkete rest av protein som felles ut når øl bli avkjølt.

Crystal malt

Et spesielt prosessert malt som benyttes for å gi mer fylde og karamellfarge, og smak til ravfargede og mørke øl.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Hvor godt likte du dette?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: 4 / 5. Antall stemmer: 2

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *