Ordbok om øl – for ølbryggere og nerder

4
(2)

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Varmgjæring

Overgjæring, gjæring på varmere temperaturer (15-20 C) hvor gjæren flyter til toppen av ølet, men synker til bunns etterhvert som gjærcellene går i dvale. All gjæren blir ikke fermentert og dette gir generelt et fruktigere og søtere preg enn ved kaldgjæring.

Villgjær

Gjærceller som finnes over alt og som ikke er dyrket frem.

Vørter

Ugjæret øl, sukkerholdig væske man sitter igjen med etter meskingen. Vørteren kokes etterpå før den kjøles og blir gjæret.

Vørterøl

Oppfunnet i Norge i 1903, og er ugjæret vørter tilsatt vitaminer og mineraler.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Hvor godt likte du dette?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: 4 / 5. Antall stemmer: 2

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *