Ordbok om øl – for ølbryggere og nerder

4
(2)

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Tannin

Polyfenoler, organisk materialer med karakteristisk snerpende og treaktig smak som kommer fra humle og skallet på bygget.

Toradsbygg

Den mest vanlig byggvarianten foruten i USA hvor de bruker mye seksradsbygg. Har et lavere proteininnhold og finere smak enn seksradsbygg.

Torrefication

Prosess der man raskt varmer opp korn slik at de blåser seg opp som popcorn. Vanlig utført på bygg og hvete, og er ofte brukt i britiske pale ales.

Trappist (-øl)

Alle øl som tilhører de offisielle klostrene av Trappist-ordenen.

Tripel

Originalt et øl som var gjæret tre ganger, merket med XXX i gamle dager. Alltid et sterkt øl på ca 9%, og historisk sett et mørkt et, men siden 1930-tallet har begrepet blitt brukt om sterke lyse ales, introdusert av trappist-ølet Westmalle Tripel.

Tykkøl

Den første vørteren en vasket ut av mesken. Ble ofte brukt til juleøl.

Tynnøl

Den siste vørteren en vasket ut av mesken. Denne har lavt sukkerinnhold og gir dermed lite alkohol. Ølet ble ofte benyttet som tørstedrikk ved innhøsting og slåtten.

Tørrhumling

Når man tilsetter humle direkte i gjærtanken for å øke humlearomaen.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Hvor godt likte du dette?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: 4 / 5. Antall stemmer: 2

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

Sider: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *